Спортният журналист и писател Иво Иванов, който е голям фен на баскетбола, коментира представянето на най-добрия ни баскетболист в момента и единствен наш играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (NBA) - Александър Везенков при победата на неговия Сакраменто Кингс над Голдън Стейт в среща от редовния сезон.

"Сашо беше просто феноменален днес в ключовия мач срещу Голдън Стейт. Влезна в игра 12-ти подред в ротацията чак час и половина след като мача бе започнал. Необяснимо защо не игра дори една секунда през първото полувреме и отборът му падаше със 17 точки.

Според всички неписани закони би трябвало да е почти невъзможно да влезне в ритъм в подобна ситуация, но... oт момента, в който стъпалата му докоснаха паркета отборът му сякаш се промени. Сашо бе навсякъде: защита, нападение, пробиви, тройки, чадъри, асистенции, хокейни асистенции, ключови борби под коша, заслони, капани, чадър на Стеф Къри...двамата коментатори - Стан Ван Гънди и Браян Андерсън полудяха. Казаха, че собственоръчно е обърнал мача и че е във вихъра на всичко, което се случва на игрището. Стан Ван Гънди не спря да се възхищава на защитата му, а в един момент Андерсън изкрещя че това е мачът на Везенков

Сашо не излезна дори за една секунда в четвъртата част и според мен това е така защото Майк Браун разбра че това е единственият начин отборът му да спечели. Най-важната статистика днес беше коефициентът на Сашо, който за кой ли път беше най-високият в отбора: плюс 17. Това е още по-многозначително защото преди да влезне в игра Сакраменто падаха със...17 точки. Дано, дано, дано най-после да е спечели доверието на треньора си и да му се даде възможност да покаже на целия баскетболен свят неизчерпаемият си арсенал. Върнах мача и записах няколко момента...вслушайте се в коментаторите, които са изключително уважавани в баскетболните среди", написа Иванов в профила си във Facebook.