Tреньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун не спести похвалите си по адрес на Александър Везенков след победата над Кливланд Кавалиърс със 132:120. Според специалиста, българинът става все по-добър с времето.

"Саша има страхотно чувство за играта. Той вкара някои много важни стрелби днес. Той отваря сериозни пространства за останалите, докато е на терена и обърква защитата на съперниците. Момчетата получават отворени стрелби, само заради неговото присъствие.

Освен това той прави много от онези малки неща - например онзи момент, при който той изтича на пълен спринт в предно поле и накара защитника да избере да спре топката, вместо да пази него на нулевия ъгъл. Той получи свободна стрелба и я вкара. Той е физически здрав и може да се бори под коша.

Колкото повече играе, толкова по-добър става и толкова повече ни помага. В защита той все повече разбира указанията. Работи много здраво и мога да кажа, че “небето е лимитът" за него. Малко по малко започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава", каза Браун.