Ръководството на втородивизонния Янтра (Габрово) излезе с остра декларация заради наложената снакция от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. ДК към БФС наложи санкция в размер на 1000 лева заради метнати бомбички по време на двубоя със Струмска слава, но според Янтра такова нещо не се е случило.

"Някой чу ли бомбички на стадиона? 

Дисциплинарната комисия на БФС наложи парична санкция от 1000 лева на Янтра за възпламеняване на бомбички по време на срещата със Струмска слава в неделя!!! Наказанието е по доклад на делегата на срещата Стефан Цанев Цонков от Велико Търново. Явно слухът и зрението на г-н Цонков са по-обострени, защото само той изглежда е чул и видял възпламеняване на бомбички на стадион "Христо Ботев“ в двубоя срещу тима от Радомир. В следствие на написаното от него, клубът ни е наказан на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. В от ДП за сезон 2023/2024. 

Въпреки че такова нещо няма, което показва и записът на срещата, "Янтра“ трябва да плати 1000 лева, наред с традиционната санкция от 150 лева за създаването на футболна атмосфера чрез нерегламентирано използване на факли от габровските фенове (друг е въпросът кога то е регламентирано според ДП). 

Питаме, защо клубът трябва да плати санкция за нещо, което не се е случило?"