Полузащитникът Петър Вуцов, който през последния сезон бе част от Спортист (Своге), ще продължи кариерата си в Янтра, съобщиха от клуба от Габрово.

22-годишният футболист е юноша на Черно море. Играл е още за отборите на Спартак (Плевен), Пирин, Славия, Ботев-2 (Пловдив) и Созопол.

През изминалия сезон Вуцов записа 15 мача и реализира едно попадение за тима на Спортист, който завърши на пето място в първенството на Втора лига и стигна до директен двубой с Берое за място в елита.

В Янтра Петър Вуцов за пръв път ще има възможността да работи под треньорското ръководство на своя баща Велислав Вуцов.

"За пръв път ще работим професионално заедно като треньор и футболист – коментира Петър Вуцов. - Със сигурност ще бъде интересно, но и малко странно за мен. Има случаи, в които ми идва да кажа нещо, но като знам, че баща ми е старши треньор, гледам да съм по-съобразителен, да не се обаждам и да мълча, за да не развалям дисциплината. Общо взето да не бия на очи“.

Петър Вуцов каза още, че идва в Янтра с амбицията да помогне на тима да продължи позитивното си развитие.

"Янтра завърши предходния сезон по един много добър начин и в новата кампания амбицията е да надградим върху това представяне – посочи футболистът. - Следя отблизо отбора още от началото на пролетния полусезон. Видя се след пристигането на баща ми тук, че тимът заигра с по-голям хъс и желание. Изпълнителите бяха едни и същи, но в чисто психологически план и мотивационно представянето на момчетата беше на много по-високо ниво.

В Янтра намирам един много задружен колектив. Всички са много сплотени, подкрепят се, няма мрънкане и сърдене и всеки тренира на 100 процента. Мисля, че е напълно реално за този отбор да надгради и да търси повече победи и по-предно класиране с оглед на футболистите, с които разполага“.