Марица Пловдив постигна много важна и драматична победа срещу Добруджа с 1:0 в среща от 12-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение вкара Димитър Аврамов в 90-ата минута на двубоя.

Тимът на Марица завърши срещата с 9 души, след като от игра бяха изгонени Ифеани Дейвид и Саломон Джеймс. Добруджа също не завърши в пълен състав, след като Стилян Николов също получи червен картон.

След четири поредни загуби, успехът срещу Добруджа беше първи за Марица в шампионата и той ги изкачи до деветата позиция. Гостите се отдалечиха от лидерите в тройката и остават на четвъртото място.

Лидерът във Втора лига Септември София прекъсна победната си серия, след като направи 1:1 като гост на Дунав Русе. Столичани можеше да си тръгнат с празни ръце, но Ивайло Михайлов изравни в края на срещата, след като Мирослав Будинов беше дал аванс на Дунав в началото ан второто полувреме.

В друга среща, която завърши от този кръг, Светослав Диков с гол в 78-та минута донесе едва втората победа за Спортист Своге от началото на сезона, която дойде в двубоя срещу Спартак Плевен с 1:0.