Липсата на системата VAR доведе до безумни отсъждания на едно от дербитата в последния кръг на Втора лига. Мачът между Литекс и Септември бе белязан от две абсурдни отсъждания.

Потърпевшите от това - отборът на Септември (София), публикуваха гневна декларация. Претенциите на столичани са към несъществуваща дузпа и още по-измислена засада.

Към текста от тима на бизнесмена Румен Чандъров показаха и видео. Ето какво написаха столичани:

Добро утро на съдиите Стефан Гурков - гр. Сливен и Иван Попчев - гр. Пловдив!

Спахте ли добре снощи?

Нормално, свикнали сме безобразията от съдийско естество да преминават всякакви граници и после спокойно да продължавате да безчинствате!

Съжаляваме, че двубоят между ПФК Литекс Ловеч и ПФК Септември София не бе телевизионен, за да може цялата футболна общественост да стане свидетел на тенденциозното ви отношение, фаулове, театрални падания и всички спорни положения отсъдени само в посока на домакините през първото полувреме!

Замълчахме, за дочути и недочути разговори от преди началото на двубоя, че "знаете какво да правите" и "че ще внимавате" и закономерното се случи през второто полувреме! Описанието е излишно, а кадрите говорят сами за себе си!

Обръщаме се към съдийската комисия към БФС! Уважаеми господа, ПФК Септември София ще входира жалба към въпросното недоразумение, което нарича себе си - "професионален съдия", но Ви молим този път жалбата ни да има ефект, а не като предишната, в която ни казахте, че съдията е сбъркал, но получи наряд още в следващият кръг!

Историята помни, че след сериозно съдийски грешки, ПФК Септември София загуби баража за влизане в елита, след несъществуваща дузпа отсъдена от Драгомир Драганов преди няколко години, а през изминалият сезон Васимир Ел Хатиб спомогна за изпадането на "септемврийци" от елита!

И никога не е нарочно и тенденциозно!

Напомняме Ви, че ПФК Септември София е малък клуб, но сме една от малкото светлини в тунела за развитието на българските таланти, които са и Ваши деца!

Не ни помагайте, но не ни и пречете!, завършиха от ПФК Септември.