Марек спечели домакинския си мач с Добруджа с 2:1 и се приближи до второто място в класирането на Втора лига.

Първото положение за гол в мача срещу добричлии бе за гостите, но в 11-ата минута Климентов не успя да нанесе хубав удар от удобна позиция. В 24-ата минута Мартин Кавдански пък изпробва рефлекса на вратаря на Добруджа, но Аргилашки отрази точно под гредата. В 38-ата минута Марек поведе с 1:0. Николай Ганчев овладя изчистена топка в наказателното поле и с удар в долния ъгъл откри резултата. Минута по-късно отново Климентов се озова в наказателното поле на дупничани, но не съумя да стреля точно. В последната минута на полувремето главният рефер Георги Кабаков даде дузпа за задържане на Каймакански и леко падане от страна на Лолала. От бялата точка изравни Ангел Ангелов.

През втората част преобладаваше битката, а чистите ситуации за гол бяха изключително малко. В 64-ата минута Христо Каймакански опита да центрира, никой не игра с топката и тя се оплете в мрежата на гостите за 2:1. До края Марек затвори играта и не допусна опасности пред вратата си, за да изкове победата.

В класирането дупничани са трети с 57 точки като вече само на 2 точки от втория Септември (София). Добруджа са 5-и с 50 точки.