Радост и еуфория за бялата футболна общественост в Петрич – вековният “Беласица" отново ще посреща в домакинските двубои гостите си на НСБ “Цар Самуил".

След дълги години отсъствие от Петрич, след домакинства както по стадионите в селата в общината, така и на “Арена Симитли", тази събота мъжкият футболен отбор ще изиграе първото си домакинство у дома.

Онова, което преди година изглеждаше като мечта, вече е официален факт. Лицензионната комисия към БФС се произнесе и издаде протокол за пригодността на стадион “Цар Самуил" да приеме мачове от Втора професионална лига.

И така най – дългоочакваната новина в Петрич вече е факт – след дълго чакане, съдебни разправии и сериозни ремонтни дейности.

Още тази събота, 02 декември 2023 г., петричани ще мога да подкрепят своя любим клуб на Царя.

Неуморната работа на хората, заети с ремонта се отплати. Ръководството на ОФК “Беласица" иска да благодари на всички длъжностни лица, спонсори и не на последно място хора, милеещи за Бела, без чиято помощ и работа това нямаше да се случи, пишат от легендарния клуб в официалния си сайт.

Специални благодарности заслужават Георги Георгиев, Пламен Делев и Георги Петров, които ежедневно бяха на стадиона и дадоха всичко от себе си, за да изпълни той изискванията.