Сартак (Варна) победи като домакин Марица (Пловдив) с 2:0 мач от 8-ия кръг във Втора рига.

За "соколите“ това е пета победа от началото на сезона, като тимът запази 100-процентова ефективност в домакинските мачове.

Спартаковци започнаха на високи обороти срещата, притиснаха съперника и бързо откриха резултата.

В 3-ата минута след многоходова атака и комбинация с Ахмедов Ивей Ромееш заби неспасяемо топката в мрежата.

Домакините продължиха да имат пълен контрол. На два пъти Митев стреля опасно, веднъж и Руменов шутира. В 20-ата минута Ахмедов бе изведен на голова позиция, но не успя да нанесе добър удар. Единственият удар за гостите бе на Дейвид с глава далеч от вратата. В самия край на първата част Ахмедов бе съборен в наказателното поле, но не последва сигнал.

През втората част домакините продължиха да доминират. В 55-ата минута Руменов излезе на чиста позиция изведен от Боев, но вратарят парира удара му. В 57-ата минута капитанът Митев стреля опасно по диагонала. Гостите имаха едно положение, но Щерев в 65-ата минута стреля отблизо в аут.

Резервите Нзи и Мариянов също имаха шанс да  се разпишат преди Ахмедов в 84-ата минута да реши срещата след като Руменов му сложи топката на главата и нападателят отблизо я насочи в мрежата за крайното 2:0 с третото си попадение от началото на сезона.

 Резултати от мачове от 8-ия кръг във Втора лига

Беласица – Дунав (Русе) 0:1

Спортист (Своге) – Монтана 1:1

Янтра (Габрово) – Струмска слава 3:2

Спартак (Варна) – Марица (Пловдив) 2:0

В класирането лидер е Септември (София) с 18 точки, пред Спартак (Варна) и Янтра (Габрово) по 16 и др.