Марица Пловдив загуби гостуването си на Спартак Плевен с 0:2. Срещата бе от 18 кръг във Втора лига и се игра на градския стадион в северозападния град.

Футболът в този мач бе изключително малко - игра се на наводнен терен, с множество локви, което обезсмисляше всяко технично действие или атака на скорост. Срещата в Плевен се явяваше първа за втория дял на шампионата, като още два мача от него ще се изиграят до зимната пауза.

В двубоя участие не взеха наказаният Веселин Марчев и контузените Соломон Джеймс, Олджай Алиев и Мартин Газиев. За пръв път в групата попадна юношата Симеон Сираков, който играе като халф. Общо шестима юноши от набори 2005 и 2006 бяха в групата за този мач.

Мачът започна с дузпа за домакините още в 10-та минута за нарушение на Мирослав Пушкаров. Тя бе реализирана от Шопов, който изведе своите напред. Само две минути след това съдията подмина дузпа в полза на пловдивчани, след като защитник бе надигран и изрита Стансилав Маламов без да играе с топката. Вместо наказателен удар бе показан жълт картон на Маламов. Няколко минути по-късно рефера подмина и ситуация за двоен удар в наказателното поле на Спартак. В 39-та минута топката се спря в една от многото локви по терена, в близост до играч на домакините. Той намери Шопов, който от добра позиция удвои. През първата част ударите на Христиан Димитров, Ифеани Дейвид и Станислав Маламов бяха неуспешни, а Свилен Щерев стреля покрай вратата при една от ситуациите.

През второто полувреме състоянието на терена се влоши още повече. Футболът отсъстваше за сметка на битката в локвите. Пловдивчани се опитаха да се върнат в мача, но не успяха да стигнат до попадение и загубиха. Лошите новини за марични след този мач се допълват и с контузията на Илиян Йорданов, както и с получения 5-ти жълт картон на Ифеани Дейвид, който ще бъде наказан за следващия двубой.

До зимната пауза на Марица предстои крайно важно домакинство на ЦСКА-1948 II, което е последно за "жълто-сините" за тази година, както и гостуване на Спортист Своге.

Първа победа като гост постигна отборът на Добруджа в първенството на Втора лига, след като в 18-ия кръг надделя над регионалния съперник Черноморец Балчик с 3:1.