Отборът на Спортист Своге стартира зимната си подготовка за пролетния полусезон от първенството на Втора лига.

Треньорът Георги Чиликов изведе 18 футболисти за първа тренировка, като тепърва се очакват нови попълнения.

Подготовка с представителния отбор започнаха двама футболисти от школата на клуба – Алекс Георгиев и Александър Асенов. Двамата са родени през 2006 година, Георгиев е централен защитник, а Асенов нападател.

На този етап са договорени 6 контролни срещи:

20 януари – Спортист – Септември София

23 януари – Спортист – ЦСКА 1948 II

27 януари – Спортист – Миньор Перник

31 януари – Спортист – Рилски спортист

3 февруари – Спортист – ЦСКА София II

10 февруари – Спортист – Локомотив София

"Очакванията са ми първо момчетата да са здрави – каза преди старта на подготовката Георги Чиликов. - В сравнение с лятото имаме по-добро ядро, но като бройка играчи изоставаме от това, което ми се иска. С 3-4 момчета се разделихме, а няколко напуснаха по собствено желание. От тази гледна точка съм леко притеснен, но се съобразяваме с реалностите. Търсим хора и в момента това, което имаме, трябва да го подготвим. Очаквам всеки мач да е битка. Надявам се да успеем“.

Специалистът заяви, че се надява отборът на бъде подсилен на всяка една позиция.

"Ако намерим на две позиции ще се създаде конкуренция – поясни Чиликов. - Ако не, се надявам с тези хора да избутаме, но ми се струва нереално и ще е голяма доза късмет да ги запазим здрави и без наказания. Ще се готвим в България. Контролите са направени. Датите са уточнение, а местата ще са на база времето.

Тръгваме с настроение за по-добра подготовка в сравнение от лятото. Тогава всичко беше в движение. Сега имаме време и това ми дава надежда, че футболистите могат да се подготвят и да направят добър сезон.

Във Втора лига не мисля, че ще има голяма промяна. Всеки двубой беше тежък за нас. Последните два месеца живнахме физически. Надявам се да имаме късмета и да намалим индивидуалните грешки, които ни костваха точки.

За съдиите – ще стана като някои треньори в efbet Лига и Втора лига. На кантар съм и аз да започна да рева от съдии, защото това, което видях в някои мачове, е смешно. Не искам да изпадам в подробности. Те да се стягат, защото е най-лесно да се обвиняват футболисти, а те са винаги чисти. Да се стягат“.