Никола Цолов, който се състезава за тима от Формула 3 на АРТ стигна до първата си победа в кариерата в шампионата, след като спечели спринтовото състезание в Монако.

Българският пилот направи образцово състезание, като стартира от първата позиция. Заради масова катастрофа още в първата обиколка състезанието бе прекъснато да 20-ина минути, а след рестара Цолов бързо започна да се откъсва от преследвачите си, като в средата на дистанцията имаше аванс от 2,5 секунди.

Заради нов инцидент на трасето излезе кола за сигурност, но и след втория рестарт българинът остана лидер и не изпусна водачеството.

За място на подиума до Цолов се пребориха и германецът Тим Трамниц от "МП Моторспорт“ и нидерландският съотборник на българина Лауренс ван Хьопен.

С победата Никола Цолов се изкачва до 12-ото място във временното класиране във Формула 3 със 17 точки. Лидер с 54 остава италианецът Леонардо Форнароли от "Тридент“, финиширал 9-и, следван от британеца Люк Браунинг от "Хайтек Пулс-Ейт“ с 52 и шведа Дино Беганович от "Према Рейсинг“с 50.

Основното състезание от уикенда в Монако е на 26 май (неделя). То започва в 9:00 часа българско време. Цолов потегля 12-и.