Отборът на "Ред Бул“ е моят дом, но никога не знаеш какво ти носи живота. Така, видимо изнервеният Макс Верстапен, прекрати пресконференцията си преди старта от Формула 1 за Голямата награда на Съединените щати и напусна залата.

Нидерландският трикратен световен шампион бе ядосан от въпросите за бъдещето му и непрекъснатите спекулации, че мисли върху оферти.

Германските медии упорито свързват Верстапен с възможно преминаване в "Мерцедес“, който търси заместник на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, който ще се присъедини към "Ферари“ в края на сезона.

Шефът на "Мерцедес“ Тото Волф отхвърли спекулациите за среща с представители на нидерландеца след състезанието в Маями този уикенд. Самият Верстапен също отрече слуховете, като предположи, че дори 250 млн. евро няма да го изкушат да се отдалечи от "Ред Бул“. Малко след това последва и гневната му реакция.

"Бъдещето ми е с "Ред Бул“ – заяви Верстапен. - Парите няма да ме подмамят да отида някъде. Доволен съм от това, което печеля в момента. Става дума за представяне. Винаги става дума за представяне в края на деня. В момента мога да кажа, че искам да остана в отбора, защото вярвам в проекта, който имаме. Но в края на деня, в спорта, но и в живота, никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Мисля, че винаги е много важно да запазиш спокойствие и да се съсредоточиш върху работата си. В края на деня трябва да имаме най-бързата кола. Това е, което винаги съм изисквал. Така че, по същество, това продължава, както се случваше преди. В момента всички са много концентрирани върху това, което трябва да направим. Победата помага много“.