Британският пилот Елфин Евънс с "Тойота Ярис“ е лидер след втория ден на рали "Япония“, последен кръг от Световния рали шампионат.

След първите осем етапа от надпреварата британецът, който се бори за второто място в класирането при пилотите в шампионата, има аванс от 1:49.9 минути пред легендарния си съотборник Себастиан Ожие от Франция.

Трети се движи вече гарантиралия си втора поредна световна титла Кале Рованпера от Финландия с "Тойота“. Той изостава с 2:06.6 минути от Евънс.

Белгиецът Тиери Ньовил с "Хюндай i20 N“, който спечели първия специален етап в четвъртък, катастрофира по време по време на шестия етап и завършва деня с изоставане от 30 минути. Ньовил е един от двамата пилоти, които могат да конкурират Евънс за второто място, в генералното класиране, но за тази цел трябва да вземе 14 точки повече от британеца.

Естонецът От Тенак с "Форд Пума“ също може да завърши втори, но шансовете му за това са само теоретични. В момента той се движи на осмо място в генералното класиране на близо пет минути зад Евънс, като трябва задължително да спечели рали "Япония“, заедно със финалния етап, а британецът да остане извън "Топ 10“.