Българският картинг пилот Любослав Руйков стартира като един от фаворитите в третия кръг от сезона в италианската купа ROK - един от най-оспорваните шампионати в Италия и Европа.

След първите два кръга Руйков заема третото място в класирането в своя клас ROK Junior с 95 точки. Първите двама в подреждането имат съвсем малък аванс пред Руйков - лидер е Антони Косиба със 102 точки, а втори - Еторе Санеси с 101.

Общо 64 пилоти са спечелили точки от началото на сезона в клас Junior и този уикенд на пистата “Франчакорта" отново се очаква много силно участие на пилоти от цял свят.

Сезонът в италианската купа на ROK включва 8 кръга, като Руйков се представи много силно в първия състезателен уикенд, който отново беше на “Франчакорта". Тогава българският пилот доминира в хода на целия уикенд, но получи повреда в двигателя малко след старта на финала и завърши трети.

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

През януари Любо спечели и зимната купа на ROK, която се определя в едно състезание. През април Руйков дебютира в Картинг академията на ФИА, като завърши трети в първия кръг, но след финала беше несправедливо наказан.