Макс Верстапен от отбора на "Ред Бул“ спечели старта от Формула 1 за Голямата награда на Япония, 4-и кръг за сезона в най-бързата надпревара.

Хегемонията на "Ред Бул“ бе пълна, като втори остана другият пилот на тима Серхио Перес.

За отбора това е трета двойна победа от началото на сезона, след като същото се случи и в стартовете в Бахрейн и Саудитска Арабия.

За място на стълбичката се пребори и испанецът Карлос Сайнц-младши от "Ферари“.

Нидерландецът стигна до третия си успех от началото на сезона, като той е убедителен лидер в класирането при пилотите. Трикратният първенец на планетата спечели състезанието на пистата "Сузука“ за трета поредна година.

Верстапен стартира от първа позиция, но още в първата обиколка състезанието бе спряно заради катастрофа на третия завой между Даниел Рикардо и Алекс Албон. След рестартирането Верстапен нямаше никакви проблеми и стигна с лекота до победата.

Нидерландецът изпревари с 12,535 секунди Перес. Сайнц-младши остана на 20,866 секунди от Верстапен.

Вторият пилот на "Ферари“ Шарл Леклер остана четвърти,  двукратния световен шампион Феарнандо Алонсо от "Астън Мартин“ е 6-и, а седсемкратният световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес“ трябваше да се задоволи с 9-ото място и изожставане от 48,626 секунди от победителя.

Следващият старт е в Китай в уикенда между 19 и 21 април.