Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън планира да остане в най-бързата надпревара и след края на сезона през 2025 година, когато договора му с настоящия му отбор "Мерцедес“ изтече.

Хамилтън продължи договора си с "Мерцедес“ в края на август.

Британският пилот заяви това пред Sky Sports.

"Целта за следващите два сезона е ясно и тя е на 100 процента да се борим и побеждаваме в шампионата – каза Хамилтън. – В момента сме втори в класирането при конструкторите, като целта е да свалим от трона тези, които в момента са на върха (б.р. "Ред Бул“). Колкото до дългосрочните перспективи, мисля за следващия си договор – за това как ще изглежда и колко да е дълъг. Плановете са да остана за още известно време“.

38-годишният Хамилтън не отхвърли и вариант, ситуацията да се промени в следващата година и той да промени желанието си и да си тръгне.

"Всичко е възможно – посочи Хамилтън. – Може следващата година да кажа: "Стига толкова!“ Никой не знае. Няма как да знаем, как ще се развият нещата и какво ще ни предложи живота. За момента съм напълно концентриран върху това във всеки следващ ден да оставам максимално позитивен. Не е много лесно. Трябва да работя върху формата си, да следя за здравето си, да опитвам да намирам в максимална степен баланс, за да успявам да получавам удоволствие от живота си, от работата си“.

В настоящия сезон пилотът на "Мерцедес“ за момента е на 4-о място в класирането при пилотите със 164 точки.