Ръководителят на тима от Формула 1 на "Ред Бул“ Кристиан Хорнер запазва поста си. Той бе признат за невинен по обвинения за тормоз срещу служителки на отбора, съобщиха от тима.

На 16 февруари вестник "Телеграф" съобщи, че Хорнер е обвинен в "неуместно поведение", след като изпращал съобщения със сексуален характер на своя колежка. Твърди се, че шефът на "Ред Бул" е предложил на жената около 820 000 долара, за да запази мълчание. След това компанията, собственик на отбора Red Bull GmbH, започна разследване.

"Независимото разследване на обвиненията срещу Кристиан Хорнер е завършено и "Ред Бул" може да потвърди, че жалбата е отхвърлена. Жалбоподателят има право да обжалва - се казва в официалното изявление на отбора. – В "Ред Бул" сме убедени, че разследването е било честно, стриктно и безпристрастно. Докладът от него е поверителен и съдържа личната информация на страните и трети страни, които са помогнали в разследването, и затова няма да коментираме повече от уважение към всички засегнати. "Ред Бул" ще продължи да се стреми да отговаря на най-високите стандарти за работно място".

50-годишният Хорнер е шеф на "Ред Бул" от основаването му през 2005 година. Тимът влезе във Формула 1 преди 19 години. Отборът спечели 21 от 22-те състезания през миналата година, а Макс Верстапен постави рекорд от 10 последователни победи по пътя към третата си поредна титла.

"Ред Бул" има седем титли при пилототе и шест при конструкторите в историята.