Ръководството на тима от Формула 1 на "Астън Мартин“ и лично шефът на отбора Майк Крак излязоха с открито писмо до феновете на тима в защита на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо, който отнесе наказание за инцидента с Джордж Ръсел по време на Гран при на Австралия, съобщава RacingNews365.

Испанецът е пилот именно на "Астън Мартин“.

Ето какво написа Майк Крак:

"Всички са много доволни, че с Ръсел всичко е наред след случилото се.

Искам да знаете, че лично аз като ръководител и целият ни отбор изцяло подкрепяме Фернандо. Той е най-опитният пилот в историята на Формула 1. Има в този спорт над 20 години опит и е провел повече състезания, отколкото който и да е друг. Той е многократен световен шампион в различни състезателни серии.

Наложеното му 20-секундно наказание при липса на какъвто и да е контакт с друга кола – това е обида, но сме длъжни да приемем това решение.

Представихме аргументите си, но без допълнителни факти нямам как да обжалваме това наказание.

Фернандо е феноменален пилот, и той използва всичко, на което е способен, за да финишира пред Ръсел – същото видяхме и миналия сезон в Бразилия със Серхио Перес. Това е изкуството на автомобилния спорт на най-високо ниво. Алонсо никога не е причинявал вреда на когото и да било. Благодарим на всички, които остават с нас. Продължаваме напред заедно“.