Над 1500 зрители дойдоха в неделя на пистата в Бобошево, за да наблюдават 67-то издание на традиционния мотокрос "Grand Prix Бобошево“ .

Сутринта в 10.00 часа при откриването на състезанието времето бе студено и духаше силен вятър, което предвещаваше тежък ден и за зрители, и за състезатели. За късмет обаче минути след старта облаците се отдръпнаха, вятърът утихна и дори изгря слънце, което допринесе за повишеното настроение на зрителите, а бобошевци видяха в това знак и отправиха благодарност към св. Иван Рилски.

Мотокросът в Бобошево е най-голямото събитие, с което по традиция всяка година БФМ приключва състезателната година. Той бе открит от кмета на общината Стефан Тачев, който пожела успех на всички състезатели, а на публиката да се наслади на майсторското каране, съобщи в-к "Струма".

В Бобошево пристигнаха и много фенове на този спорт от Дупница, София, Благоевград и цяла Югозападна България. Сред зрителите бе и кметът на Самуилово Кирил Стоянов, който е инициатор в петричкото село от 16 години също да се провежда мотокрос.

Мотолегендата на Бобошево Явор Бошикьов заедно с кмета Стефан Тачев проверяваха по време на състезанията състоянието на трасето и дали са налице всички мерки за безопасността на публиката.

Организатори на мотокроса са Община Бобошево и "Мотоклуб Бобошево – 1956“ с председател Иванка Натина. Те се бяха постарали всичко да е идеално подготвено, а на десетки мотоклубове от цяла България бе дадена възможност да лагеруват в близост до мястото дни преди състезанието.

Вечерта преди мотокроса домакините от бобошевския мотоклуб почерпиха с печено прасенце своите състезатели и гости, сред които бе и Иван Петров – дядото на единствения ни европейски шампион по мотокрос Иван Петров. Двамата споделиха мнение, че и най-малките състезатели също трябва да бъдат с финансови награди от поне 1000 лв., за да имат средства за екипи, оборудване и подготовка.

Сред гостите на състезанието бе още Ивайло Дамянов, бивш директор на РУ – Дупница и зам. началник на ОДМВР – Кюстендил, който бе придружен от бившия шеф на КАТ – Дупница Николай Вуковски. Гордо развяваше трибагреник до кмета Стефан Тачев и по-малкият внук на адв. Веска Волева – второкласникът Борис Велинов, който е голям фен на този спорт. Сред публиката бяха и бизнес семейството Василка Ковачева и Хоай Ван Нгуен, а с дъщеричката си бе дошла и слатинската художничка и секретар на читалището Биляна Димитрова.

От Рила пристигна голяма компания младежи, работещи в местния ВЕЦ, настроението на всички бе весело, а млади фенки успяха да вземат автографи от състезателите и да си направят селфита. Един от най- ухажваните бе Андрей Христов с №96.

Купите на победителите връчи кметът на Община Бобошево Стефан Тачев, който ги награди и с традиционните бутилки с известното бобошевско вино.