Българският състезател по мотокрос Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха рейсинг тим) направи отлично състезание в Гърция и спечели първото място при мъжете в клас МХ2. На калното и тежко трасе в Архая Олимпия, 14-годишният българин победи конкуренцията от 29 пилоти и в двата манша и се качи на първото място на подиума, както в МХ2, така и в МХ 2 Junior. Надпреварата беше част от националния календар на федерацията по мотоциклетизъм на Гърция.

"Карахме в гръцкия шампионат, за да направим последни тренировки преди предстоящите четири кръга от Републиканския шампионат в България. Дани Цанков се представи страхотно и победи всички в МХ2 и в двата манша. Знаете, че той лекува травма от няколко месеца и вече се възстанови напълно, но ни трябваха състезания, за да влезе в оптимална форма. Много добро темпо и скорост през цялото време, което е радостно преди тежките уикенди у нас. Доволен съм и продължаваме да работим всеки ден с него“, сподели Мартин Тодоров - треньор и мениджър на Цанков.

Тази събота и неделя на трасето в Кортен, община Нова Загора, предстои 4-и кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос и Дани Цанков ще участва в МХ2 със своята 125кубикова Ямаха.