Британката Бет Потър изпревари французойката Касандре Богран с финален спринт и спечели тестовото състезание по триатлон за Олимпийските игри в Париж следващото лято.

Французойката се откъсна в началото на бягането от 4 обиколки, но Потър я застигна в началото на втората. Двете бяха една до друга, отваряйки разлика с Ема Ломбарди и Лаура Линдеман, но Потър успя да спечели с 1:51:40 минута, на 6 секунди пред френската си съперничка. Германката Линдеман завърши трета.

"Наистина не знам какво да кажа. Просто наистина се наслаждавах на битката с Касандре. Това бе основната ми цел за сезона и я постигнах. Супер щастлива съм", сподели 31-годишната британка.

В момента Потър е втора в ранглистата на световния триатлон, след Богран, която си осигури място на Олимпийските игри догодина.

Плуването се проведе в река Сена, след като тя премина тест за качество на водата. По-рано този месец организаторите отмениха Световната купа по плуване в открити води в Париж, след като обилните валежи влошиха качеството на водата в Сена и тя беше под минималните здравни стандарти.

Световните серии по триатлон завършват с финалите на шампионата в Понтеверда, Испания следващия месец.