Световната федерация по водни спортове отмени тестово състезание за Олимпийските игри в Париж заради лошото качество на водата в река Сена.

Световната купа по плуване в открити води няма да се промени по-малко от 12 месеца преди Игрите, които ще започнат на 26 юли догодина.

"След скорошните над средните валежи в Париж, качеството на водата в Сена остана под приемливите стандарти за опазване здравето на плувците", се казва в изявление на централата.

"Следователно Световната федерация, след консултация с органите за обществено здравеопазване и домакините на събитието, отмени Световната купа по плуване в открити води, планирана за този уикенд. Ние разбираме, че ще бъдат завършени допълнителни инфраструктурни проекти за значително подобряване на качеството на водата в Сена преди Олимпийските игри", се допълва в съобщението.

Президентът на централата Хюсейн Ал-Мусалам призна, че организацията е разочарована от отмяната, но добави, че здравето на спортистите винаги трябва да е наш основен приоритет.