Във Франция продължава полемиката дали звездата на местния футбол Килиан Мбапе ще участва на Олимпийските игри в отбора на "петлите", воден от селекционера Тиери Анри. Евентуалният бъдещ клуб на Мбапе - Реал Мадрид вече обяви, че няма да освобождава играчите си за най-големия спортен форум, защото не е длъжен.

Президентът на Франция Еманюел Макрон и министърът на спорта в страната Амели Удеа-Кастера вече призоваха Мбапе да води отбора на Франция.

"Дали Калиан ще бъде там или не, това не е важно. Това, което е важно, е, че Олимпийските игри са във Франция, и че целият свят ще ни гледа, а не дали Мбапе и Уембаняма ще играят. Не знам какво ще се случи, има кой да реши това. Но каквото и да стане, Килиан е доволен, защото Игрите ще са във Франция", каза бащата на футболиста Уилфрид пред радио "Франс".

Този сезон Килиан Мбапе е играл в 44 двубоя от всички турнири с ПСЖ. В тях е вкарал 43 попадения и е направил 10 асистенции за 3508 минути на терена. Договорът му с парижани изтича на 30-и юни и за момента няма да бъде подновяван.