Световното първенство по лека атлетика за щафети ще e в нов формат със столицата на Бахамите - Насау през уикенда. Основният акцент ще е разпределението на олимпийските квоти за щафетите 4 по 100 метра, 4 по 400 метра и 4 по 400 метра смесена щафета, както и получаването на по-централен коридор на Игрите в Париж това лято.

Световните звезди Ноа Лайлс, Фемке Бол и домакините Шони Милър-Уйбо, Стивън Гардинър и Девайн Чарлтън ще помогнат на страните си да спечелят квоти и коридори за Париж.

Първите 8 отбора ще получат 40 хиляди долара за първо място, 20 хиляди за второ, 10 хиляди за трето. Световен рекорд ще се награждава с 50хиляди долара.

Най-добрите 14 отбора ще спечелят място за Олимпийските игри, а останалите два ще се класират по ранглистата на Световната атлетика (в периода 31 декември 2022 - 30 юни 2024).

В първия ден двата състава от всяка серия ще спечелят място на финалите, където трябва да потвърдят класирането си за Олимпийските игри. Във втория ден класиралите се първи отбори ще се състезават за паричните премии и коридори за Париж.