Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах похвали домакините на Игрите в Париж за подготовката, след като посети олимпийското село по-рано днес. Най-големият спортен форум на планетата ще е следващото лято във френската столица между 26 юли и 11 август.

Бах и членове от Изпълнителния комитет на МОК завършиха 4-дневния си престои в Париж с посещение на селото в предградието Сен Дени, северно от центъра на града, разхождайки се из 86-те сгради, които ще разполагат с повече от 14 500 легла за спортистите.

"Винаги е страхотен момент да бъдеш в олимпийското село, защото щом Игрите приключат, спортистите ще говорят за селото. Там ще е сърцето на Олимпийските игри и спортистите ще имат отлични условия. От това, което виждам тук, селото е компактно, много прагматично, но и с прекрасна природа. Мога да продължа да хваля подготовката. Не само аз, но и целият Изпълком на МОК е много щастлив и много доволен от етапа на подготовката", коментира той.

Президентът на организационния комитет Тони Естанге призна, че работата върви по план.

"Дейностите по олимпийското село се завършват. По график те ще приключат в началото на март, така че организационният комитет ще може да я подготви за спортистите при пристигането им на 15 юли", подчерта Естанге.

Посещението премина нормално, въпреки изтичането на газ от строителна площадка тази сутрин.

След  Олимпийските игри олимпийското село ще се превърне в квартал с 2800 апартамента, а 25 % от тях ще бъдат продадени. Останалите ще са социални жилища и апартаменти под наем.