Суперзвездата на Далас Маверикс и словенския баскетбол Лука Дончич е потвърдил, че ако има възможност, ще се присъедини към националния тим на страната си за предстоящата олимпийска квалификация.

Тимът се пуска на турнир в Гърция, който ще се проведе между 2 и 7 юли.

Дончич все още е ангажиран с отбора си Далас Маверикс, като веднага след края на финалната серия в Националната баскетболна асоциация (NBA), е обещал, ако физически се чувства добре, да се присъедини към националния отбор на Словения.

"Имаме само един план и той е да отидем в Гърция с най-силния си състав – категоричен бе селекционерът на Словения Александър Секулич пред Siol.net. - Никой не знае какво ще се случи до тогава, така че ще трябва да се адаптираме. Ако живеем в тревога, тогава няма да можем да работим нормално.

Ще говорим за това дали Лука ще бъде на разположение, когато приключат финалите в NBA. Подкрепяме него и Далас в опита им да спечелят титлата. След това ще видим как да подготвим Лука и какво е необходимо. Ясно е, че има голяма несигурност във въздуха. Разчитаме на Лука да помогне още в подготвителните мачове, но всичко зависи от това колко дълга ще бъде серията за титлата в NBA и в какво физическо състояние ще бъде той. Говорихме и с медицинския екип на Далас, но има много фактори, които могат да окажат влияние".

Словения има планирани контроли срещу Литва и Бразилия в подготовката си за олимпийските квалификации.