Една от иконите на световното плуване и най-успешен спортист на Олимипйски игри Майкъл Фелпс се завръща в басейна за Игрите в Париж.

Легендарният американец ще бъде в коментаторската кабина и ще участва в отразяването на турнира по плуване от Игрите.

NBC Universal обяви, че Фелпс ще бъде част от екипа им за отразяване на втората поредна Олимпиада, след ролята му на отложените поради пандемия игри в Токио през 2021 г.

Феноменалният плувец се оттегли след Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, след като спечели рекордните 23 златни олимпийски медала и общо 28 медала.

Той ще предлага коментари и анализи за най-важните събития в Париж на NBC и Peacock. В допълнение, Фелпс ще се присъедини към Дан Хикс и Роуди Гейнс в кабината за някои от плувните вечерни сесии в "La Defense Arena“.

Бившата олимпийка Елизабет Бейзел ще бъде като кореспондент и анализатор, а Мелиса Старк ще бъде репортер в миксзоната на плувната надпревара.

"Развълнувани сме, че Майкъл се завръща и ще бъде част от екипа за отразяване както през деня, така и в праймтайма, и разбира се, на мястото, където никой не знае повече за победата в басейна“, не скри огромното си вълнение Моли Соломон, изпълнителен продуцент и президент на NBC Olympics Production.