Националният отбор на България постигна изключително важна победа в Лигата на нациите при мъжете. Селекцията на Пламен Константинов се пребори с Иран за крайния успех с 3:2 гейма.

Двубоят се развиваше огледално в първите четири гейма. Иран поведе след 25:21, преодолявайки 3 точки пасив и реализирайки четири поредни в самия край. Втората част България спечели със същия резултат, след като в средата на гейма тимът ни дръпна с 5 точки и съхрани преднината до края.

Третата част беше равностойна, но след 25:22 отиде в полза на иранците. Селекцията на Пламен Константинов реагира и взе четвъртия гейм със същия резултат, а в тайбрека българските национали се откъснаха напред в резултата след 6:6, а след две поредни блокади на Денис Карягин, който се появи като резерва, затворихме мача след 15:11 точки.

Победата срещу Иран е изключително ценна за нашия отбор, който увеличи значително шансовете си за оставане в Лигата на нациите и през следващия сезон, защото сега тимът ни има два успеха и 8 загуби. Активът ни е същият като на другите пет отбора от 11-то до последното 16-то място.

С добро представяне в следващия си мач срещу Сърбия, който е утре вечер, нашите волейболисти имат шанс да си гарантират оставането в Лигата на нациите.