Националният отбор на Бразилия успя да постигне драматична победа срещу тима на Италия в последния мач за деня от волейболната Лига на нациите при жените. Сребърните медалистки от последното световно първенство на два пъти изоставаха в резултата, но успяха да спечелят срещата в тайбрек.

Италия поведе след оспорван първи гейм и 28:26, бразилките изравниха, затваряйки втория на 20 точки. Бронзовите медалистки от световните финали отново поведоха след 25:19, но Бразилия изравни с 25:21 точки в четвъртия гейм.

В решаващия тайбрек двата отбора, които играха полуфинал на Световното първенство миналата година, бяха равностойни, но след равенството 6:6, Бразилия отвори преднина от няколко точки, която не изпусна до край, за да затвори мача след 15:10.

Благодарение на победата, световния вицешампион вече е на трето място в класирането в Лигата на нациите, изоставайки с една точка от лидерите САЩ и Полша. След 4 поредни победи, Италия вече има и 4 загуби, така че се намира на осмото място в подреждането.