Легендата в националния отбор по волейбол на България при мъжете - Теодор Салпаров се завърна в състава, воден от Пламен Константинов, но тимът ни загуби от Бразилия с 0:3 (22:25, 17:25, 15:25) гейма срещу Бразилия в Лигата на нациите по волейбол.

След срещата 

"Със сигурност, изходът на първия гейм, ако беше в наша полза, можеше да се завържи мача, но всички знаем класата на Бразилия. Това е отбор, срещу когото колкото и да водиш, трябва да играеш до последната топка в гейма и мача, защото никога не се предават. Имат изпълнители на много високо ниво на всички постове и го показаха и в първия гейм. Много се надявах да спечелим първия гейм, за да можем да останем по-дълго в мача, защото това е много голям опит за тези млади момчета, някои, от които за първи път играят срещу Бразилия и виждат каква е разликата в световния волейбол. Не очаквам някой да е вярвал, че ще направим чудеса и ще бием Бразилия. Със сигурност има и плюсове, които ще се извадят от този мач за нашия отбор.

Старши треньорът и щабът ще направят нужните изводи и ще видим къде трябва да добавим в нашата игра. Мисля, че имаме много големи резерви на елемента сервис. На това ниво - национален отбор и особено VNL, сервисът го рискуват всички отбори, но нямат толкова брак, колкото ние допускаме на този елемент. Имаме много резерви там и смятам, че ако ни влезе сервиса срещу Канада, ще стане по-лесно и за нашата блокада и за нашата защита. Срещу отборът на Канада това ще бъде ключово - да ги изкараме от мрежата и да можем да се групираме на двоен и троен блок, да пипнем и някоя топка, да извадим, за да може да имаме възможност да правим брейк точки. Ще наблегнем на това през утрешния почивен ден и излизаме да се борим, защото е решаващ мач. Това са отбори от "нашата черга" както се казва, с които се борим да не изпадаме", заяви Теодор Салпаров.