Надяваме се, че след тези избори българският обществен живот ще се върне към правилата на демократичната политика и изобщо към правилата на политиката. Ще спре да експериментира, и то неуспешно, ще спре да прилага иновации. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на "Фокус"

"Обобщението на този парламент може да бъде обобщение на политическата ситуация в последните три години. Този парламент приключва мандата си предсрочно. Прави го по сроден начин - с хули, с обиди, но за съжаление, без убедителни резултати.

Това е едно от нещата, които може би трябва да изведем като основен извод на тази ситуация, в която живеем в последните години, а именно, че максималното производство на хули, обиди и заклеймявания не води до резултати - нито в политически, нито в икономически, нито в обществен план", категоричен бе Биков. 

Той попита дали цялостното състояние на държавата се е подобрило в последните няколко години, а след това заключи "изводът на нашата парламентарна група е, че няма подобрение".

"На мястото на ярки политически лица в управлението бяха инсталирани неярки политически лица. Всеки министър и всеки човек на управленска длъжност е политическо лице. Това дали има политическа биография, политически опит и специфични политически знания не означава и не го оправдава", каза още Биков.

Той описа политическата ситуация у нас в последни няколко години като "изключение", което обаче се е наложило като норма. 

"Това, в което живеем последните три години като граждани, не е нормално. Това е изключение, което беше превърнато в правила. Това е авантюризъм, това е нещо, което води единствено до разделение на българското общество и фрагментирането му на твърди партийни ядра", допълни народният представител.