Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща във Враца, където се представиха листите с кандидатите за народни представители и евродепутати.

Малко преди това прелюбопитно късметче се паднало в кафето на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Водачът на листата на партията за Европейския парламент Росен Желязков го изчете на глас пред препълнената зала и го обяви за предзнаменование.

"Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво“, гласи късметчето.

"2 години правителствата на г-н Борисов садяха дървета. Време е тези, които стоят под сянката на дърветата на г-н Борисов, да излязат на слънце. Ако са живи хора, няма да се изплашат от слънцето, най-много да хванат тен. Но ако са вампири – знаете какво става с вампирите и слънцето“, пошегува се Желязков.

В разговора със симпатизантите Бойко Борисов обеща, че ако ГЕРБ доминира в следващото правителство, България ще влезе в еврозоната през 2025 г. и обясни, че това е политическо решение.

"Ако ние доминираме в управлението, отново ще възстановим, макар че в момента е доста по-добре охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години на нулева миграция. Защо това е важно? Не само за да влезем и със сухопътните граници в Шенген. Така е коректно, така е честно, ние имаме ангажимент към колегите си да не допускаме мигранти, за да не трябва после те да релокират. Защото те питат как са влезли - през Гърция, Турция, България".

"Никой не може да каже, че службите са назначени от ГЕРБ. Назначени са от президента Радев и от техните правителства. Моята логика е била: тази неутралност и привързаност дори към президентството гарантира борбата с корупцията, когато не са излъчени от партийните формати", каза Борисов.

"Това е, братя и сестри мои. Горчиво ще си платим за тези три години с този експеримент. Да, той беше наложен отвън, но сега всички отвън разбират каква огромна грешка са допуснали", каза Борисов по отношение на "Продължаваме промяната".

"Моите приятели отново са в управлението на много държави, защото и там хората търсиха промяна, търсиха. И като някои гузни мъже се връщаме след време... Разбраха, че вкъщи си е най-добре", каза още той.

Събитието откри дългогодишният кмет на Враца Калин Каменов.