Винаги сме се опитвали да управляваме с разум, докато ПП-ДБ непрекъснато се опитваха да управляват с принуда, с натиск. Разбира се, че в крайна сметка победи разумът. Разумът обаче стигна дотам, че отново сме на избори. Това каза Деница Сачева, кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС.

"Самият факт, че по време на обсъжданията в Конституцията изказванията от страна на нашата парламентарна група бяха изключително малко, ясно показва, че нашата подкрепа беше мълчалива. Ясно се вижда колко са неработещи част от текстовете", заяви Сачева.

По думите ѝ ГЕРБ-СДС са се опитвали да подобрят всяко едно предложение, включително по отношение на Конституцията.

"Смирението и компромисите, които проявихме, бяха необходим период, в който на практика всички да видят дали царят е гол, или действително има някакви идеи", заяви пред бТВ още Деница Сачева.

Тя заяви, че ГЕРБ-СДС разчитат в предизборната кампания да има ясен сблъсък на идеи и програми. Да се види какви ще бъдат резултатите от изборите, за да се готови след това за възможни формули за управление.

"Не изключвам разговори с ПП-ДБ, но те ще отчитат съответната електорална тежест на съответните политически субекти, които участват в тези разговори и доколко има сходство в програмите и идеите. Диктат на малцинството, на втория, повече няма да има", категорична бе Сачева.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС биха предложили отново Бойко Борисов за премиер, в случай че партията спечели изборите, Сачева заяви: "Логично е партията, спечелила изборите, да излъчи своя кандидат за премиер. Логично е партията, която спечели изборите, да излъчи именно лидера си за премиер. Ние смятаме, че е редно да се върнем към разумната политика, а не да продължаваме да губим времето на хората с празни приказки.“