Вярвайте ми, няма да ви стигнат нито работниците, нито селскостопанската продукция, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие във Враца. Заедно с него присъстваха и говориха и Росен Желязков, Асим Адемов и Красен Кръстев.

Лидерът на ГЕРБ започна словото си с трагичното събитие от последните часове - атентатът срещу премиера на Словакия Робърт Фицо.

"Позволете ми първо да пожелая да се пребори с трагичния инцидент на един мой колега и приятел - Робърт Фицо, който го простреляха в Словакия преди няколко часа и бере душа. И затова в нашето представяне пред вас сме сложили "Сигурна Европа" - защото това не трябва да се случва. С никого, не само с премиери", заяви той.

Борисов коментира строежa на новите блокове на АЕЦ Козлодуй:

"Въпреки огромната съпротива ние успяхме в парламента да вземем стратегически решения, да създадем нови мощности и от затихващи функции на централата в Козлодуй, да й дадем един още 100-годишен период на възход.

Казвам това, защото в Козлодуй за първи път в Европа не само диверсифицирахме ядреното гориво, но се подготвя построяването на два реактора AP1000, които, вярвайте ми, няма да ви стигнат нито работниците, нито селскостопанската продукция, нито кариерите за това, което предстои като строеж.

Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет на инженери, работници, на всички, които и сега работят в централата в пети и шести реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България", каза Борисов.