Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти промените в Закона за хазарта, които депутатите приеха на извънредно заседание във вторник. Припомняме, че във вчерашния ден депутатите окончателно одобри пълна забрана за реклама на хазартни игри в медиите. 

Йотова е на посещение в Първомай по повод празника на града, където ще открие 51-ото издание на Майските културни тържества.

"Все още не съм прочела целия закон и всяко предварително мнение ще бъде грешно. Когато се запознаем с него, и нашата институция ще каже своето отношение. Но набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Не зная какви точно са мотивите, не зная дали е направена достатъчна оценка на резултатите за последствията от този закон, така както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се правят закони в последната минута - в 12 без 5, и то на извънредни заседания, това съмнение винаги стои", подчерта вицепрезидентът.

"Да започне големият разговор за бъдещето на България. Това много липсва на нас българските граждани. Това вглеждане в партиите, в скандалите, в компроматите, в егоизма, политическият егоизъм всеки да пребори другия, но не с цената на новите идеи, не с цената на това какво трябва да правим в България всички ние, според мен е път за никъде. Затова много се надявам, че тази кампания ще има друг дух и други послания, независимо от нейното начало", заяви тя във връзка с предстоящите избори. Йотова пожела разумна предизборна кампания, в която да се говори за най-важното, извън злободневието. 

Тя не пропусна да коментира и решението на служебния кабинет, който одобри създаването на нова частна болница за деца и възрастни. "Частната болница да не елиминира и да не заплашва строежа на държавната детска болница, която поколение българи чакаме. Държавната болница трябва да бъде построена. Това как тя бъде построена и устроена дава достатъчно възможности и мотиви на добрите педиатри. Мисля, че те ще предпочетат държавната", поясни Йотова.