Лондонската полиция е арестувала 53-ма души след нахлуването на терена и опити за нарушаване на сигурността на стадион "Уембли" преди финала на Шампионска лига между Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) (2:0), обявиха органите на реда на английската столица.

Още в първата минута на мача трима привърженици нахлуха на терена. Полицията добави, че също е арестувала няколко души за опит да влязат на стадиона без билети.

"Полицаите са извършили 53 ареста на "Уембли" – пет за нахлуване на терена и повечето от другите за опити за нарушаване на сигурността – се посочва в официалното изявление на органите на реда. - Големите спортни събития често привличат хора, който се опитват да влязат без билети. Извършена беше стабилна полицейска операция в подкрепа на плана за сигурност на "Уембли" и служителите са работили в тясно сътрудничество със стюардите на стадиона, за да осигурят безопасност навсякъде".

През 2021 година на финала на Евро 2020 между Англия и Италия на стадион "Уембли" станаха сблъсъци между фенове и служители в и около съоръжението, а няколко фенове се опитаха да влязат без билети.