Ветеранът в редиците на Борусия Дортмунд - Марко Ройс, бе на седмото небе от щастие след класирането на неговия тим на финал в Шампионска лига. 34-годишният германец ще напусне "жълтата стенa" след края на настоящия сезон, а предстоящият финал на "Уембли" ще бъде негов втори. Именно в Лондон преди 11 години Борусия игра за последно финал в Шампионска лига, който бе спечелен тогава от Байерн Мюнхен с 2:1.

"Чувството е неописуемо. След повече от 10 години отново съм на финал с Борусия. Усман Дембеле и Ашраф Хакими внесоха много скорост в играта на Пари Сен Жермен и ни затрудниха много", каза Ройс след победата с 0:1 в Париж.

"Утре никой няма да пита как сме спечелили мача. Ударите в гредата няма да важат след ден. Единственото, което има значение е, че Борусия Дортмунд отново е на финал в Шампионската лига. Никой не очакваше това. Просто невероятно", продължи Марко Ройс.

"Последната седмица за мен беше неописуема. А да се върна на "Уембли", където започна всичко преди повече от 10 години, е лудост. Сега трябва да спечелим", добави бившият национал на Германия.