Испанският гранд Реал Мадрид се класира за финала в най-престижния европейски клубен футболен турнир - Шампионска лига.

Рекордьорът по трофеи в надпреварата (14) победи след късен обрат от 0:1 на 2:1 германския колос Байерн (Мюнхен) в мач-реванш от полуфиналите, който се игра на препълнения стадион "Сантяго Бернабеу" с 1:0 и след равенство в Мюнхен преди седмица (2:2) и общ резултат 5:4, напред продължава тимът, воден от Карло Анчелоти.

Канадският национал Алфонсо Дейвис матира "Кралския клуб" с гол в 68-ата минута. Асистецията беше на Хари Кейн. Отново Дейвис си отбеляза злощастен автогол в 73-ата минута, но след преглед от ВАР съдията Симон Марчиняк го отмени заради фал при изграждането на атаката.

Домакините обаче отвърнаха с гол на резервата Хоселу в 88-ата минута. Пасът бе на Винисиус Жуниор. Отново Хоселу бе точен за 2:1 в 90-ата минута, за да класира тима си за финал в надпреварата.

В битка за 15-а купа от този турнир Реал ще играят с Борусия (Дортмунд), който елиминира френския шампион Пари Сен Жермен.

Сблъсъкът за най-престижния европейски клубен трофей ще се проведе на 1-и юни от 22:00 часа българско време на стадион "Уембли" в Англия.

Дортмунд са шампиони в състезанието през сезон 1996/97.