Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике очаква отборът му и Борусия (Дортмунд) да направят страхотен спектакъл в първия полуфинален мач от Шампионска лига.

Двата тима се изправят един срещу друг в Дортмунд на 1 май. Реваншът е седмица по-късно в Париж.

"Вярвам, че този мач ще бъде чудесен спектакъл, не само за феновете на двата отбора, но и за всички, които обичат футбола – каза специалистът на пресконференция. – Очаквам голове, като се има предвид качествата на тимовете".

Пари Сен Жермен никога досега не бе преодолявал поражение в първия мач у дома в Шампионската лига и макар треньорът да вярва, че това може да помогне на играчите му, той също така знае, че историята няма значение на този етап.

"Надявам се, че това ни освобождава от напрежение, защото е нещо, което не сме правили преди след загубата в първия мач – анализира наставникът на Пари Сен Жермен. - Освен това имам опит, който показва колко е важно да сме конкурентоспособни утре. Това, което постигнахме преди, няма значение. Историята е страхотна, но нашата цел е да спечелим утре. Не искаме да оставяме нещата на случайността и да мислим за реванша на "Парк де Пренс".

Двата тима вече се срещнаха в надпреварата през този сезон, като германците оглавиха групата, но ПСЖ ги победи в Париж и завърши наравно като гост.

Луис Енрике смята, че неговият отбор, който си осигури титлата в Лига 1 в неделя, се е подобрил оттогава и има още както да покаже.

"Подобрихме се във всички аспекти – посочи треньорът. -  По-добри сме в защита, по-добри сме в атака. Със сигурност можем да продължим да се подобряваме. И това е една от характеристиките на нашия начин на управление на клуба и на отбора - опитваме се да бъдем взискателни, а не да мислим, че всичко е направено".