Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, говори пред медиите на официалната пресконференция преди днешния финал на Шампионска лига. "Белия балет" преследва 15-ата си европейска купа, а съперник на испанците на финала в Лондон ще бъде Борусия Дортмунд.

"Имахме нужното време, за да се подготвим за мача. Отборът е фокусиран и концентриран, всички в съблекалнята имат увереността и качествата да дадат най-доброто от себе си. Трябва да имаме самочувствие в най-важния мач от сезона. Винаги подхождаме с уважение към съперника, Борусия напълно заслужи мястото си тук. Щастлив съм да бъда тук, не ми е за пръв път, дано не е и за последен. Знам, че играчите ми ще се раздадат на макс. Родриго не е изключение. Той е основен играч за нас и така ще продължи да бъде", заяви италианецът.

"За мен най-важното в такъв тип срещи е да бъда ясен в наставленията и идеите си. Когато играчите знаят какво искам, отборът е по-спокоен. Ще се фокусирам доста върху тактическия аспект. Всеки се справя с емоциите по свой начин. Преди мача ще има негативни емоции от страх и напрежение, но те са неизменна част от футбола и са важни, за да можем да си свършим работата. Вярвам на момчетата, защото те показаха невероятен характер през целия сезон. В Реал Мадрид има колектив и всеки е готов да се жертва. Саможертвите и качеството ще са ключови за победата в мача", добави треньорът на Реал.