Защитникът на Байерн Мюнхен - Матайс Де Лихт, бе изключително недоволен от развоя на събитията в мача-реванш от полуфиналите на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Баварците бяха на няколко минути от това да се класират за своя 12-и финал в надпреварата, но грешка на Мануел Нойер в края на редовното време позволи на мадридчани да изравнят чрез Хоселу. Само три минути по-късно отново резервата на "белия балет" се оказа в прегръдките на съотборниците си, вкарвайки втори гол и давайки преднина на домакините.

Най-коментирания и странен момент в срещата дойде в самия ѝ край. Атака на германците завърши с пас по въздух към Александър Павлович и Де Лихт. Двамата съумяха да запазят топката и дори да вкарат гол, но той не бе зачетен, тъй като главният съдия Шимон Марчиняк бе видял високо вдигнатия флаг на страничния съдия за засада. Видео повторенията ясно показаха, че такава няма, но играта вече беше спряна и голът нямаше как да бъде върнат.

"Емоциите не са много добри. Преминахме от победа към загуба за десет минути, това е много лоша вечер. Бяхме много близо, но те натискаха, натискаха", коментира Де Лихт.

"Мисля, че всички знаем правилата, ако засадата не е явна, трябва да оставите играта да продължи. Беше жалко. При гола на Хоселу вдигнаха засада, но оставиха играта да продължи. Защо не и при нас? Лесно е да се говори за съдията, но те си го заслужиха", каза още нидерландският защитник.

"Страничният съдия ми каза, че е сбъркал. Това е срамно. Не искам да казвам, че реферите винаги помагат на Реал Мадрид, но именно те направиха разликата днес. Винаги, когато си мислиш, че Реал са мъртви, те те опровергават... затова имат 14 купи", допълни той.