Старши треньорът на Борусия Дортмунд - Един Терзич, говори след победата на неговия тим над Пари Сен Жермен. "Жълтата стена" спечели първия мач от полуфиналния им сблъсък в Шампионска лига с 1:0.

"Спечелихме с дисциплина, но реваншът ще бъде много по-труден. Победата бе минимална, но заслужена. Изиграхме много силен мач. Играхме стабилно като отбор и така стигнахме до този резултат. Целта бе да изградим предимство и го направихме, но осъзнаваме, че през следващата седмица ще бъде далеч по-трудно. Стигнахме едва до полувремето и ни чака съвсем различен двубой. Следва тяхно домакинство и ще опитат да ни натиснат, както го направиха днес между 45' и 60-а минута", заяви германецът.

"Класата им определено се усети след почивката. В този мач играхме на върха на възможностите ни, но през следващата седмица ще трябва да се справяме и с еуфорията по трибуните на стадиона им. Те със сигурност ще искат обрат", добави той.

Победата на Борусия осигури пета квота на Германия за Шампионска лига.

"Целта бе да завършим в топ 4 на първенството. Фактът обаче, че това ще бъде достатъчно да се класираме и при пето място, пак си е наша заслуга, наш успех. Програмата минимум винаги е била класиране в Шампионската лига. Победата срещу ПСЖ донякъде ни успокоява, но това не означава, че тя ще омекоти кацането", завърши Терзич.