Старши треньорът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, бе изключително доволен от победата на неговия тим над Манчестър Сити. "Червените дяволи" победиха градския си съперник на "Уембли" във финала за ФА Къп.

"Поздравления за отбора. Играхме много добре за нашата идентичност. Много силно. Видяхте как можем да играем, когато имаме важни играчи в състава си. Някои дори не бяха готови за мач, но представянето беше много добро“, заяви нидерландецът.

"Когато играчите са във форма, можем да играем добър футбол. Много добро представяне срещу най-силния отбор в света. Отборът показа толкова много устойчивост и се гордея се с тях. През сезона отнесохме много несправедливи критики. И отборът, и аз. Липсваха ни важни играчи през цялата кампания. Виждали сме същите неща, не винаги добър футбол, определено не е, но трябваше да правим компромиси през цялото време и тогава не можеш да играеш футбола, който искаш да играеш", призна мениджърът на Юнайтед.

"Не знам нищо за бъдещето си. Единственото нещо, което правя, е да подготвям и да развивам отбора си. Това е проект за мен. Когато дойдох, мога да кажа, че беше бъркотия. Все още не сме там, където искаме и трябва да бъдем. Във футбола най-важното нещо са трофеите. Искам да играя най-добрия, динамичен и атакуващ футбол, но в крайна сметка трябва да печелите мачове и трофеи. Това е манталитетът, който донесохме в състава. Това беше нашата единствена възможност и ние го направихме. Много се гордея с играчите и персонала“, коментира Тен Хаг.