Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще определят последния полуфиналист от най-стария футболен турнир в света - ФА Къп. Развръзката ще е на стадион "Олд Трафорд" и ще започне в 17:30 часа българско време.

Домакините са 6-и с 47 точки в Премиър лийг, а в последния кръг се справиха с другия мърсисайдски отбор - Евертън след 2:0 вкъщи. За Купата на Англия "червените дяволи" отстраниха Уигън с 2:0 навън, Нюпорт с 4:2 отново като гости и елитния Нотингам Форест също далеч от дома след 1:0.

Мениджърът Ерик Тен Хаг ще може да разчита на завръщащите се след травми Аарън Уан-Бисака, Хари Магуайър, Расмус Хьойлунд и Мейсън Маунт. В лазарета са Каземиро, Люк Шоу, Лисандро Мартинес, Тайрел Маласия, Джони Евънс, Алтай Байандър, Антони Марсиал и Омари Форсън.

Ливърпул е втори в класирането на Премиър лийг с 64 точки, колкото има и първият Арсенал. Миналият кръг "червените" направиха 1:1 като домакини срещу първенеца Манчестър Сити. Във ФА Къп възпитаниците на Юрген Клоп постигнаха успех над Арсенал в Лондон с 2:0, Норич у дома с 5:2 и 3:0 срещу Саутхемптън на "Анфийлд".

Гостите ще са без контузените Жоел Матип, Алисон Бекер, Стефан Байчетич, Трент Александър-Арнолд, Диого Жота, Къртис Джоунс и Тиаго Алкантара. Ибрахима Конате и Боби Кларк ще са под въпрос до последно.

Последният мач между двата най-големи гранда в страната приключи 0:0 на "Анфийлд" точно преди 3 месеца.