51 души са били арестувани миналият уикенд, когато бяха полуфиналите за ФА Къп на "Уембли" в Лондон, съобщава авторитетното издание The Athletic. Двама от задържаните са заради скандирания, свързани с трагедии и хомофобия.

В събота покрай Челси - Манчестър Сити са арестувани 28 души. Още 23 са нарушили реда и са се озовали в ареста на следващия ден преди, по време и след втория полуфинал Ковънтри - Манчестър Юнайтед.

Почти половината от нарушителите са притежавали пиротехника и са викали обидни думи. Повече от 1/5 са били идентифицирани като престъпници, обвързани с наркотици.

Шестима са проявили насилие. Трима са нападнали работници около съоръжението, а един поради опит да нарани кон, част от конната полиция, охраняваща региона.

Миналият месец осмина бяха задържани, когато се проведе дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул на "Олд Трафорд" в 1/4-финалите.

На първи юни "Уембли" ще приеме финала на Шампионска лига. За последно стадионът бе домакин на събитие от такъв мащаб преди 3 лета, когато бе двубоят за европейската титла между Англия и Италия. Тогава имаше 86 ареста.