Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, коментира предстоящия финал за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

“Това е финал за ФА Къп, “Уембли", всички наши фенове пътуват за Лондон, последен мач за сезона и последни усилия. Всички пътуват. Впечатлен съм колко добре тренирахме в последните няколко дни, играчите бяха много концентрирани, всеки иска да замесен в мача и съм сигурен, че ще дадат всичко от себе си", започна Гуардиола.

"Никога досега не се е случвало да постигнем два последователни дубъла. Понякога, когато си поставен под напрежение, се представяш по-добре. Това е съвсем различен двубой от тези във Висшата лига, но отиваме в Лондон да се представим добре и да защитим трофея си."

“Последните няколко години се справяме по-добре от тях във Висшата лига, особено през тази кампания и футболистите го усещат. Специално обърнах внимание на играчите, че това е съвсем различен тип мач от първенството. Ние уважаваме Юнайтед и тяхната история, но в последното десетилетие бяхме по-добрия отбор. Не знам как се чувстват те, не съм там."

"Когато си в голям клуб като Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити и не печелиш, ти си в беда, това не е тайна. Уважавам много работата на Тен Хаг в миналото, както и това, което направи в Юнайтед. Те не разполагаха с целия си състав през целия сезон, имаха много контузии. Това причини много проблеми на мениджъра," заяви Гуардиола.