Локомотив (Пловдив) и втородивизионния Марица (Пловдив) завършиха наравно 1:1 контролна среща, играна на стадиона в парк "Лаута“.

Двубоят бе последна проверка и за двата тима преди началото на новия сезон. Мачът бе своеобразен бенефис за вратаря на "черно-белите“ Илко Пиргов, който след края на миналата кампания сложи край на професионалната си кариера.

Стражът на Локомотив получи възможност да се разпише от дузпа още в 8-ата минута след нарушение срещу новото попълнение Ангел Лясков, но не успя да преодолее Илия Николов от 11-те метра.

В 13-ата минута на мача Пиргов бе заменен, а футболистите на двата отбора направиха шпалир. Опитният страж получи и специална награда от легендата на "черно-белите“ Христо Бонев.

В 38-ата минута Джовани от състава на Локомотив се озова сам срещу Илия Николов, но не успя да реализира.

Две минути по-късно Марица получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Хорхе Сегура. Зад топката застана Мартин Газиев, който не сбърка, за да даде аванс на своя тим. Така почивката дойде при резултата 1:0 в полза на "жълто-сините“.

След подновяването на играта футболистите на Александър Томаш взеха инициативата и стигнаха до втори наказателен удар в 68-ата минута. Този път с изпълнението се зае Джовани, който бе безпогрешен, за да възстанови равенството.

До края на срещата "черно-белите“ имаха още няколко възможности да стигнат до пълен обрат, но не намериха път към вратата на Марица.

В първия кръг от новия сезон в Първа лига за Локомотив предстои градско дерби с Ботев, докато Марица започва кампанията във Втора лига с домакинство на Спартак (Плевен).