Хебър победи Локомотив Пловдив с 2:1 като гост в първия съботен мач от 22-ия кръг на Първа лига. Той се изигра на стадиона в парк "Лаута".

Полузащитникът на домакините Христо Иванов откри в 10-та минута, а нападателят на гостите Марк-Емилио Папазов изравни в 51-та, когато бе намерен от бранителя Стефан Цонков. 6 минути по-късно попадение на "смърфовете" от Димитър Илиев бе отменено заради засада след проверка с ВАР. В османата минута от добавеното време защитникът на "железничарите" Ангел Лясков получи втори жълт картон и напусна терена. 3 по-късно испанецът Шейк Диаманка оформи крайния резултат в полза на гостите, благорение на асистенция от халфа Георги Вълчев.

Това бе първи успех на пазарджиклии срещу Локомотив откакто се върнаха в елита през лятото на 2022-а. Хебър е 12-и с 23 точки, а пловдивчани остават засега четвърти с 41. Ако по-късно днес Левски надиграе Арда, "сините" ще изпреварят Локомотив заради по-добрата голова разлика на столичани и директния двубой помежду им, който бе в полза на 26-кратните шампиони през декември (3:0).