Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, отговори на журналистическите въпроси на първата пресконференция на тима за 2024 година.

Ето какво заяви наставникът на "черно-белите":

По темата с Милош Петрович: "Ако клубът каже, че ще разчитаме на него - аз ще разчитам на него ще го използвам и на база неговите действия ще преценя дали да го използвам или не. За есенния полусезон да не играе в мачовете е решение на ръководството."

За подготовката: "Ситуацията в Локомотив е динамична. За година и девет месеца много неща се променят, аз съм професионалист. Естествено, че искам лагер в чужбина, но се съобразявам със ситуацията и съм тук и ще работя както съм работил винаги."

"Да, не се знае какво ще се случи следващите 20 дена, няма с какво да се оправдаваме. От два дена съм в Пловдив и като виждам хората са ентусиазирани и винаги ми казват: "Спокойно, това е Локомотив". Може би нищо ново за Локомотив."

За селекцията: "Ако попадне футболист, който ни хареса, ще го вземем. Да, ще има повече играчи на проби. Локомотив е марка в българския футбол, ще търсим футболисти да се подсилим, зависи от това кой ще си тръгне. Но за момента имаме четири човека на проби, за които ще преценим."

"Както каза и г-н Колев, няма незаменими играчи. Клубът ще съществува без всеки един от нас. Ще работим, нямаме друга алтернатива. Днес бяхме замислили едно, заради времето ще бъдем гъвкави и ще работим."

"Ние си говорихме тримата, че отстрани погледнато все едно нещата са много трагични, но може да бъде по-добре и от първия полусезон. В България навсякъде е така, не можем дългосрочно да работим."

"Подготовката ще е ден за ден, така ще е и селекцията, но всичко е следствие. Каквото и да и кажем сега, след един месец нещата могат да бъдат различни."

"Мен ме интересува спортно-техническата част и съм насочен изцяло към нея. Целта, която си поставяме - Шампиони за втория полусезон."

На въпрос на репортер на Plovdiv24.bg за нов договор на специалиста, Томаш отговори лаконично: "Не сме водили преговори за нов договор."